De artiesten

Elisabeth Hopman

Fluit | Maker

Fluitist en maker Elisabeth Hopman staat garant voor creativiteit, kwaliteit met ‘helikopterview’ èn oog voor detail.

Zij studeerde fluit aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2005 behaalde ze haar Bachelor Degree en vervolgens bekwaamde zij zich verder in het fluitspel in Tilburg waar zij in 2007 haar Master Degree Fluit behaalde. In de afgelopen jaren verrijkte ze haar fluitspel door het volgen van masterclasses bij diverse internationale docenten. In de loop der jaren heeft Hopman talrijke keren op het podium gestaan, in binnen- en buitenland. Met jarenlange orkestervaring is ze een graag geziene fluitist bij diverse professionele orkesten, waaronder de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Deze gepassioneerde fluitiste is artistiek leider van dwarsfluitkwartet Fluitique en daarnaast geregeld te beluisteren in combinatie met harp, piano of orgel. Als fluitsolist kleurt Hopmans sprankelende toon de concerten van orkesten, koren, kerkdiensten, cd- en tv-producties. Sinds 2001 heeft zij een eigen dwarsfluitlespraktijk in Assen. Hopman is zich in toenemende mate aan het ontwikkelen als cultureel ondernemer. Bij diverse culturele muziekprojecten in Drenthe en Groningen heeft zij ondersteund in organisatie en productie. Zo ook bij de organisatie van het netwerk voor cultuur professionals en musici Backstage Community Nederland. Deze ontwikkelingen dragen bij aan het zetten van de volgende stappen in haar artistieke carrière.

Nienke van Leijden

Harp

Nienke van Leijdens sprankelende harpspel is geliefd bij velen.

Zij begon op negenjarige leeftijd met harpspelen. Haar eerste fase studie deed zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en in 2001 behaalde ze haar tweede fase diploma aan de Fontys Hogeschool in Tilburg bij Ernestine Stoop. Naast haar studie volgde ze diverse masterclasses in binnen-en buitenland, bij o.a. Elisabeth Fontan-Binoche, Alfredo Rolando Ortiz en Andrew Lawrence- King.

Van Leijden speelt als vaste harpiste bij het Veenkoloniaal Symfonieorkest. Ook geeft zij regelmatig concerten in samenwerking met gelegenheidsensembles in heel Nederland en met diverse koren. Ze is docente van verscheidene privé leerlingen in Noord Nederland. In 2009 heeft ze samen met beeldend componist Clemens Krijger het boek “Ratatouille” uitgegeven met voordrachtstukken voor harp en prachtige illustraties van Jon Brandes.

Bart Adjudant

Poëzie

Bart Schmittmann weet met zorgvuldig gekozen woorden een heldere blik op de actualiteiten te schijnen, zowel serieus als humoristisch.

Schmittmann (1960) is als fluitist al meer dan 30 jaar actief als uitvoerend musicus, voornamelijk bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Bij de concerten treed hij doorgaans ook op als presentator. Daarnaast heeft hij ruime ervaring in het muziekonderwijs bij diverse muziekscholen en tegenwoordig bij de door hemzelf opgerichte Fluitstudio Noordenwind, gespecialiseerd in fluitlessen volgens de Suzuki-methode.

Schmittmanns liefhebberij en talent ‘light verse’ schrijven heeft geresulteerd in de uitgave van enkele publicaties van zijn hand: 5 Kwartalen (2019), Kapsoones (2019). Daarnaast zijn enkele gedichten van hem opgenomen in: ER IS LIGHT! (2020), LICHTVOETIG IV (2020), Problemen, dingen, zooi en tribulaties (2020). Online is Schmittmann te volgende onder de naam ‘Adjudant B’ op Facebook, Twitter en Instagram. Sinds 21 maart 2020 verschijnt iedere zaterdag een snelsonnet van Schmittmann over de actualiteit op gedichten.nl.

Bernard Boumans

Licht

Bernard Boumans is een krachtige beelddenker die het totaalproduct ziet en meedenkt over alle facetten van een productie.

Boumans is afgestudeerd in de Technische Informatiekunde en heeft jarenlange ervaring in (de technische kant van) de entertainment-branche en als professioneel DJ. In 2001 groeide zijn hobby uit tot de start van zijn bedrijf PLDS Showtechniek in Emmen. Boumans heeft zich ontwikkeld tot allround techneut met expertise van audio, licht, video en special FX. Hij is nog regelmatig in het werkveld te vinden: op festivals, in theaters en in het corporate gebied. Zijn grootste taak op dit moment is die van creatief en technisch ontwerper.